Veel meerkamp- en toestelfinales voor Tensor Turnen Weert op NK

  • On woensdag 25 april 2018

Op zaterdag 21 en zondag 22 april vonden in Kampen de kwalificatie- en halve finalewedstrijden plaats voor het NK Turnen Heren 2018. Voor Tensor Turnen Weert reisden heren uit de 1e, 2e en 3e divisie af naar de provincie Overijssel om te gaan strijden voor een finaleplaats in de meerkamp en/of de toestelfinales.

 

Sef Jungheim plaatst zich voor de meerkamp- en toestelfinales sprong en rek.

Bij de pupil 3e divisie mocht Sef Jungheim al meteen in de eerste halve finalewedstrijd van de dag aantreden in Sporthal de Reeve. Hij was al de avond van tevoren afgereisd en had in de omgeving Kampen lekker geslapen, hij was er helemaal klaar voor. Sef mocht beginnen op vloer en startte zijn wedstrijd met een prachtige oefening. Daarna door naar de altijd lastige voltige. Hij had hierop helaas twee missers en zijn oefening lukte niet helemaal zoals gehoopt. Sef liet de moed niet zakken en ging vol goede moed door naar de ringen.

Voor een plaats in de meerkampfinale was het zaak om over zes toestellen bij de beste twaalf te eindigen. Hij moest dus goed scoren. Op sprong imponeerde hij met twee moeilijke sprongen en op brug lukte de handstandzwaaien heel goed. Rekstok was het laatste onderdeel van de wedstrijd en het leek net of Sef vleugeltjes had gekregen op zijn favoriete toestel. Onder gejuich van zijn teamgenoten Kay en Wouter turnde hij de oefening van zijn leven, welke hem een hoge score opleverde.

Sef was hartstikke tevreden met zijn wedstrijd, toch was de verrassing groot toen hij uiteindelijk genoeg gescoord bleek te hebben om door te gaan naar de meerkamp finale van het Nederlands Kampioenschap. Verder bleek ook nog dat hij bij de beste zes van zijn leeftijdscategorie van heel Nederland hoort op de toestellen sprong en rek. Hier mag hij dus ook nog meestrijden voor de medailles. Wat een prestatie!

 

Kay Driessen en Wouter van den Brandt grossieren in NK-finaleplaatsen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Kay Driessen, pupil 2e divisie, en Wouter van den Brandt, instap 2e divisie, om hun tickets veilig te stellen voor de bondsfinale. Ze zaten bij elkaar in de groep waardoor de wedstrijd natuurlijk net wat gezelliger werd en ze elkaar konden aanmoedigen.

Er werd begonnen op sprong. Kay liet twee prachtige sprongen zien. Wouter had een vervelende misser. Doordat hij de plankoline niet goed raakte kreeg hij niet genoeg hoogte en viel hij op zijn achterwerk. Hij was hij natuurlijk zelf ook heel verbaasd over, maar hij kon niet anders dan zijn schouders eronder zetten om verder mooie resultaten neer te zetten.

Dit lukte gelukkig heel goed op brug waar Wouter een hoge score kreeg met twee perfecte landingen. Kay kon zijn positieve lijn vanaf sprong doorzetten op brug en turnde een heel stabiele oefening. Er werd gewisseld naar rekstok. Zowel Wouter als Kay turnden hier een hele goede oefening. Deze positieve flow konden de mannen verder vasthouden op vloer, voltige en ringen. Deze oefeningen werden zonder grote fouten netjes en strak afgewerkt.

Op het einde van de wedstrijd viel hun mond open bij de horen oogst die ze met z’n tweeën bij elkaar hadden geturnd. Wouter heeft zich als 8e geplaatst voor de meerkampfinale en turnt daarnaast de toestelfinales voltige, brug en rekstok. Kay werd 7e en mag de toestelfinales sprong, brug en rekstok turnen, op naar Hoofddorp de 2e en 3e juni. Iedereen is hartstikke trots op jullie, heel veel succes in de finales.

 

Xander Koole turnt fantastisch en stelt finaleplaatsen veilig.

Gespannen begon Xander aan zijn wedstrijd op brug. Gaandeweg de oefening kwam de flow erin en zakten de zenuwen weg. Hij turnde daarna op rekstok een nieuwe oefening waarbij hij zijn afsprong kon combineren met een reuzenslinger. Deze lukte prachtig waardoor en Xander opgelucht kon ademhalen.

De vloeroefening was wat wiebelig met een grote fout bij zijn combinatie-element. Ondanks dat het punt wat tegenviel pakte Xander door en turnde hij een stabiele voltige oefening gevolgd door een supersterke oefening aan de ringen. Na het laatste toestel, sprong viel alle spanning weg, de wedstrijd was klaar. Xander was hartstikke tevreden over zijn wedstrijd

Vier weken geleden in Winterswijk ontsnapte Xander aan uitschakeling en kon hij zich nipt plaatsen voor deze halve finale. Vandaag greep hij net naast het podium, maar werd wel heel knap 4e en kwalificeerde zich hiermee met glans voor de meerkampfinale. Daarnaast heeft hij nog de toestelfinales voltige, ringen en brug binnengesleept. Dus ook voor Xander is het op naar Hoofddorp de 2e en 3e juni.

 

Ook Jasper Versantvoort en Joël Thanos kwalificeren zich.

Tijdens de laatste wedstrijd van de dag kwamen Joël Thanos en Jasper Versantvoort in actie. Voor Joël was dit het laatste moment om zich te kunnen kwalificeren. Jasper had zijn meerkamp ticket al in Volendam veiliggesteld.

De wedstrijd werd goed begonnen met twee mooie oefeningen op ringen. Bij sprong probeerde Jasper de gestrekte variant van de kasamatsu, zijn poging slaagde heel netjes. Hij stond weliswaar nog niet gelijk stil bij de landing maar was toch heel tevreden over zijn sprong. Achteraf bleek dat hij met deze moeilijke sprong bij de beste zes heren van Nederland zit en hij hiervoor een toestelfinale verdiend heeft.

De heren gingen door en Joël liet op brug, rek en vloer prachtige oefeningen zien. Helaas lukte de voltige-oefening nog niet goed genoeg en kwam hij ten val. Ook Jasper moest op voltige twee keer een val incasseren dit terwijl het in-turnen nog zo perfect ging. Dat was natuurlijk jammer.

Uiteindelijk was tijdens de prijsuitreiking de verrassing groot toen bleek dat niet alleen Jasper maar ook Joël een plekje heeft bemachtigd in de meerkampfinale. Jasper en Joël zullen beide in Hoofddorp strijden voor de hoogst haalbare titel: Nederlands kampioen 2018.

 

Instappers 1e divisie Roel Geerlings en Niels Boelens naar de finales.

Op de vroege zondagochtend was er de start van de tweede wedstrijddag in Kampen. Het was de beurt aan de 1e divisie instappers Roel Geerlings en Niels Boelens. Beide heren begonnen de wedstrijd goed op ringen. Dit zorgde ervoor dat zij vertrouwen kregen voor de rest van de oefeningen. Op alle toestellen werd zeer sterk en gecontroleerd geturnd, hier en daar enkele minieme foutjes maar dat mocht de wedstrijdpret niet drukken.

Beide heren hebben hun beste oefeningen laten zien en dit resulteerde op het eind in een hele mooie 23e halve finale plaats voor Niels en een zeer verdiende 3ede plaats voor Roel. Roel is hiermee door naar de meerkampfinale in Hoofddorp.

Voor de toestelfinales hebben beide heren zich ook nog weten te plaatsen. Beide heren mogen in Hoofddorp aantreden voor de toestelfinale sprong. Roel mag verder ook nog de toestelfinales ringen, brug en rek turnen. Op voltige staat hij als reserve genoteerd.

Wat was het een geweldig weekend voor de mannen van Tensor Turnen Weert. Iedereen had er alleen maar van durven dromen. Zoveel finaleplaatsen! De heren hebben nu al superprestaties geleverd door bij de beste turners van Nederland te horen. Proficiat mannen!

 

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

 

0 Reacties

Leave Reply