Tensor Turnen grossiert in LK-eremetaal

  • On woensdag 18 april 2018

Op zondag 15 april vond de derde Limburgs Kampioenschap wedstrijd 2018 plaats voor jongens uit de benjamin talenten-, 2e, 3e, 4e en 6e divisie. Deze wedstrijd zou uiteindelijk beslissen wie zich Limburgs Kampioen 2018 mag noemen. Deze wedstrijd werd gehouden in Sporthal Citta Fit in Vaals.

Zilver tijdens LK finale

Het eerste seizoen is voor de Tensor Turnen ‘tussengroep’ direct zeer succes vol geweest.

De 4e divisie instappers (t/m 10 jaar) hadden de eerste wedstrijd van het seizoen nog niet hun topvorm laten zien. Vandaag is dit tijdens de finale wel geluk voor Bas de Leuw en Simon de Hanen. Zij behaalden in het grote deelnemersveld een plekje dicht bij het podium, zij werden respectievelijk 4e en 5e. Een heel mooi resultaat.

Voor de benjamins 6e divisie wordt er onderscheid gemaakt tussen de turners t/m 7 jaar en t/m 8 jaar. Bij de jongens t/m 8 jaar deden er drie van onze turners mee. Deze deden heel goed hun best, maar kleine foutjes tijdens de wedstrijd zorgde ervoor dat het podium net niet gehaald werd. Bij de jongere mannen t/m 7 jaar behaalde Kevin van der Heijden wel een mooi succes. Hij turnde zijn oefeningen super strak en behaalde hiermee een verdiende 2e plek. Zilver voor Kevin.

3x scheepsrecht

Tijdens deze wedstrijd kwamen ook alle 2e divisie jongens van de verplichte oefenstof aan de beurt.

In de groep van de instappers stonden Tensor met vijf turners aan de start. De vorige wedstrijd hadden onze turners het hele podium bezet. Vol verwachting startte onze turners deze wedstrijd. Doordat de meeste van de jongens vorige week in Volendam en volgende week nog in Kampen NK-wedstrijden turnen en hier uitkomen in andere niveaus was het wennen om nu te pieken met andere oefeningen. Alle turners hebben goed laten zien wat ze kunnen.

Succes was er voor Roel Geerlings, hij werd wederom Limburgs Kampioen 2018, Goud voor Roel. Niels Boelens werd als eerste jaars turner in deze klasse knap 2e van Limburg, Zilver voor Niels.

In de groep 2e divisie pupil stonden Kay Driessen in de startblokken. Kay heeft de wil en het talent ervoor te gaan, hoe zenuwachtig hij ook is. Vandaag ging hij er weer voor, hier en daar nog een klein foutje, maar in alle oefeningen sterk genoeg om uiteindelijk een mooie 2e plek te behalen. Zilver voor Kay op het LK.

Limburgs Kampioen en brons met een gouden randje

De andere jongens, Sef Jungheim, Fredrik Jansen (3e divisie pupil) en Kiano van de Laar (benjamin talentendivisie) van de wedstrijdgroep onderbouw kwamen in de volgende wedstrijdronde in actie. Na de succesvolle eerste wedstrijd van de ochtend waren ook zij gemotiveerd om voor de medailles te gaan strijden.

Kiano had een uitstekende uitgangspositie omdat hij de vorige wedstrijd met drie punten verschil had gewonnen. Hij liet er geen gras over groeien en liet zien dat hij de afgelopen weken niet stil heeft gezeten. Kiano bouwde zijn voorsprong op de andere jongens verder uit tot maar liefst 8 punten verschil. Hij turnde zich met overmacht naar de hoogste trede van het podium en met meer dan 10 punten los op de nummer twee werd hij terecht tot Limburgs Kampioen 2018 gekroond.

Bij de pupillen 3e divisie was er een heuse strijd gaande. Sef was de vorige wedstrijd als derde geëindigd achter twee jongens van Venray. Hij was erop gebrand om dit deze keer niet te laten gebeuren. Met het harde trainen van de afgelopen weken was hij ze dit keer de baas en pakte goud in deze tweede wedstrijd. Omdat de Limburgs Kampioen uit twee wedstrijden wordt bepaald, kwam hij maar 0,45 punt te kort over twee wedstrijden voor het hoogst haalbare. Maar niet getreurd, Sef heeft een knappe derde plaats behaald op het LK en de bronzen plak.

Frederik kwam helaas te kort voor een podiumplek omdat hij de moeilijke oefeningen nog niet helemaal onder de knie had. Hij sluit het seizoen af met een mooie 7e plek en kan zich nu gaan focussen op het aanleren van moeilijkere elementen.

Limburgs eremetaal bij de 4e divisie

Deze wedstrijdronde was ook het domein van de andere mannen uit de ‘tussengroep’. Bij de pupillen 4e divisie streden Nordin van Mierlo, Bram Gielen, Ryan van der Heijden, Stan van Dijk, Ruben van Cranenbroek en Leonard Buchnitzki voor het eremetaal. Bij de 4e divisie jeugd turners kwamen Freek Driessen en Max Yang in actie.

Voor Max en Freek was dit het eerste jaar in de keuze-oefenstof. Ze hebben al veel bijgeleerd en de oefeningen gaan al een stuk beter. Na zes toestellen mocht Freek de bronzen medaille van de dag ophalen. Vanwege zijn resultaat in Kerkrade, eerder dit seizoen mocht hij daarna de hoogste stap van het podium betreden en zichzelf Limburgs Kampioen 2018 van de jeugd 4e divisie noemen. Max pakte achter hem de zilveren plak.

Bij de pupil 4e divisie bleek uit vorige wedstrijden al dat de mannen sterk aan elkaar gewaagd waren. Vooral Leonard en Ruben springen er door hun sterke resultaten uit. Beide heren hebben al een finaleplaats afgedwongen voor het NK welke gehouden wordt eind mei in Leek.

Op deze zondagmiddag werd er gestreden voor de titel Limburgs Kampioen 2018. Tijdens de wedstrijd werd er goed geturnd en er werden nauwelijks grote fouten gemaakt. Ook bij de andere mannen verliep de wedstrijd heel erg goed. Uiteindelijk werd Leonard tweede, op kleine afstand gevolg door Ruben met de derde plaats. Het eindresultaat over twee wedstrijden was: GOUD voor Ruben en een bronzen plak voor Leonard.

Van 3,4,5 naar 2,3,4 en 1

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de 2e divisie jeugd heren Coen Gielen, Kaj Peek en Rik Kneepkens. Stimulans voor de heren was dat turnmaatje Jonah Franzen, die nu geblesseerd is en niet mee kon doen, hun wel kwam aanmoedigen voor de wedstrijd. Verder turnde in deze ronde tevens Almar Baudoin 4e divisie senior.

De 2e divisie Tensor heren moesten het opnemen tegen de heren van Sittard. De strijd zou heftig worden dat was vooraf al bekend. Tijdens de wedstrijd bleek dat er kansen waren welke met beide handen aangegrepen werden. Uiteindelijk behaalde Rik in deze tweede wedstrijd een mooie 3e en bronzen plaats, Kaj werd 4e en Coen 5e. Het resultaat over twee wedstrijden gaf dat Coen 3e werd en het brons omgehangen kreeg. Rik behaalde de zilveren medaille.

De 4e divisie senior Almar Baudoin mocht in zijn eentje strijden om het eremetaal. Jammer dat er geen concurrentie aanwezig was om enige weerstand te bieden. Hij turnde een mooie reeks en behaalde hiermee de 1e plaats, ook Almar is Limburgs Kampioen 2018

Buiten de behaalde medailles was ook iedereen onder de indruk van de andere heren. Zij turnden allemaal mooie en strakke oefeningen en behaalden veel persoonlijke successen. Helaas waren deze   nog net niet goed genoeg waardoor het puntentotaal te weinig was voor een podiumplaats. Iedereen mag trots op zichzelf zijn en kan tevreden terugkijken op de fantastische resultaten.

 

 

0 Reacties

Leave Reply